37.9k
Home  »  Instruire   »   Seminar practic „Gestionarea documentelor de evidență a personalului. Modificări recente”

Seminar practic „Gestionarea documentelor de evidență a personalului. Modificări recente”

11.01.2023

Proactive

❗ În afacerile moderne, resursele umane reprezintă o resursă indispensabilă pentru orice companie, indiferent de dimensiunea acesteia.
👉 Prin urmare, în cadrul acestui seminar veți acumula cunoștințe și aptitudini avansate de gestionare a celei mai importante părți a unei companii: oamenii.

Detalii: 📎 https://pro-active.md/gestionare-documente-personal/

✅ Din aceste considerente, PROACTIVE a creat pentru Dv-stră un seminar unic, în cadrul căruia vei învață cum să lucrezi în practică cu documentele de evidență a personalului angajat, cum să stabilești un regim de muncă conform prevederilor legale, ce trebuie să conțină Contractul colectiv de muncă, regulamentul intern de salarizare, dar și fișele de post. 📝

🎯 Cui se adresează acest curs?
Cursul se adresează contabililor, directorilor de companii, managerilor de resurse umane, juriștilor, precum și persoanelor care au studii medii sau superioare, care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu.

📍 La finalul seminarului vei fi capabil să:
- deprinzi abilitățile de interpretare a legislației muncii;
- gestionezi toate procedurile specifice activității de resurse umane;
- operezi cu toate documentele legate de personalul angajat;
- întocmești corect dosarul personal al angajatului și Statele de personal;
- ții evidența corectă a timpului de muncă;
- eviți sancțiunile pentru nerespectarea legislației muncii.

📒 PROGRAM 📒
1. Acte normative la nivel de entitate. Contractul colectiv de muncă. Regulamentul intern al întreprinderii. Fişele de post ale personalului.
2. Statele de personal. Satele de personal: întocmirea, aprobarea și modificarea. Aplicarea Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova (CROM 006-14). Modele de documente
3. Reglementări privind contractele individuale de muncă. Conţinutul şi clauzele specifice ale contractului individual de muncă. Aspecte problematice aferente încheierii și modificării contractului individual de muncă.
4. Reglementări privind timpul de lucru şi timpul de odihnă. Durata săptămânală şi zilnică a timpului de lucru. Programul flexibil de muncă. Munca suplimentară şi munca în zilele de repaus/de sărbătoare nelucrătoare. Evidenţa timpului de muncă. Modele de documente.
5. Reglementări privind retribuirea muncii. Garanţiile de stat în domeniul salarizării. Modul de stabilire şi de plată a salariului. Răspunderea pentru neachitarea la timp a salariului. Particularităţile salarizării pentru condiţii speciale de muncă. Procedura de desfacere a contractelor individuale de muncă. Clauzele specifice de încetare a rapoartelor de muncă. Aspecte problematice aferente încetării contractului individual de muncă. Modele de documente
6. Reglementări privind concediile anuale şi concediile sociale. Particularităţile şi modul de acordare a concediilor anuale și sociale. Întocmirea graficului concediilor
7. Organizarea activităţii serviciului securitate și sănătate în muncă. Acte normative la nivel de unitate. Ordine, instrucțiuni, evaluarea riscurilor, planul măsurilor SSM. Accidentele de muncă şi bolile profesionale, cercetarea şi evidenţa lor. Modele de documente.

👩‍🏫 Trainer: Liuba Mursa - Specialist-auditor Sеrvicii Resurse Umane, Securitatea și Sănătatea Muncii.
Consultanţă și asistență de specialitate în problemele Securităţii și Sănătăţii în Muncă; Resurse Umane. Experiență in domeniul peste 20 ani. Autor de articole în revista electronică Contabilșef.md și revista ”Contabilitate și Audit”.

📆 Data evenimentului: 31 Ianuarie - 1 Februarie
🕘 Ora: 10:00-14:00
✅ Locație: Online
💰 Investiția: de la 1290 lei
👉 Înregistrează-te aici: https://pro-active.md/gestionare-documente-personal/ 

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...