37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Dreptul la scutirea personală privind impozitul pe venit în exemple

Dreptul la scutirea personală privind impozitul pe venit în exemple

Introducere În conformitate cu alin.(1) art. 33 Scutiri personale din Codul fiscal „(1) Fiecare contribuabil (persoană fizică rezidentă) care are un venit anual impozabil mai mic de 360,000 de lei, cu excepția veniturilor prevăzute la art.901, are dreptul la o scutire personală în sumă de 27,000 lei pe an”. Incertitudinile țin de conținutul indicatorului din această normă: venitului impozabil (360,000 lei) și cum acesta urmează să fie calculat? Limita venitului impozabil din această normă...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

  1. Alexandra Danila spune:

    Buna ziua,
    Dar daca a lucrat concomitent 3 luni (ianuarie -martie 2023) si in companie din park IT si companie standard iar ulterior a iesit in concediu de maternitate+ingrijire copil – are dreptul la recalcul pentru scutirea persoanala pu perioada aprilie – decembrie 2023?

    1. Ciobanu Veaceslav spune:

      Buna ziua! Pe perioada aflarii angajatei rezidentului IT Park in concediul de maternitate+ingrijire a copilului, angajata ramane subiect al aplicarii impozitului unic (al bazei de calcul), corespunzator, ea pierde dreptul la scutirile personale conform art.33-36 CF (art.377 din CF).

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...