37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amenzi de până la 25 de mii de lei pentru organizațiile de creditare nebancară. Ce abateri vrea să sancționeze CNPF

Amenzi de până la 25 de mii de lei pentru organizațiile de creditare nebancară. Ce abateri vrea să sancționeze CNPF

23.08.2019736 views Bizlaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Încălcarea legislației privind activitatea organizațiilor de creditare nebancară va fi sancționată în unele cazuri și cu amenzi de până la 25 de mii de lei. Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) propune modificarea și completarea Codului contravențional.

Astfel, nerespectarea de către organizațiile de creditare nebancară a cerințelor privind elaborarea și aprobarea regulamentelor interne de activitate stabilite prin lege, se va sancționa cu amendă de la 100 la 300 de unități contravenționale (de la 5 mii lei până la 15 mii de lei.

Proiectul mai prevede că desfășurarea de către organizația de creditare nebancară cu titlu profesional a altor activități decât cele stabilite de lege, se sancționează cu amendă de la 200 la 500 de unități contravenționale (de la 10 mii de lei până la 25 de mii de lei).

În același timp, încălcarea restricțiilor stabilite în activitatea organizațiilor de creditare nebancară, se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de unități contravenționale.

Încălcarea de către organizația de creditare nebancare a cerințelor stabilite prin lege privind înregistrarea de stat aferente solicitării avizului sau notificare a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, se sancționează cu amendă de la 100 la 300 de unități contravenționale.

Comisia mai propune ca încălcarea exigențelor față de administratorii și fondatorii organizației de creditare nebancară, se sancționează cu amendă de la 100 la 250 de unități contravenționale.

Nerespectarea de către organizația de creditare nebancară a cerințelor stabilite prin lege aferente capitalului social minim și capitalului propriu, se sancționează cu amendă de la 100 la 200 de unități contravenționale.

Neefectuarea de către organizația de creditare nebancară a auditului obligatoriu în cazurile stabilite de lege, se sancționează cu amendă de 100 la 200 de unități contravenționale.

Amendamentele sunt propuse printr-un proiect de lege prin care CNPF vrea să limiteze activitatea organizațiilor de creditare nebancară.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...