37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Școala finanțelor publice pentru jurnaliști – o inițiativă inovatoare de promovare a educației financiare

Școala finanțelor publice pentru jurnaliști – o inițiativă inovatoare de promovare a educației financiare

29.03.202478 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În parteneriat cu A.O. Finedu, Ministerul Finanțelor a lansat pe 20 martie 2024, Școala finanțelor publice pentru jurnaliști, o inițiativă inovatoare menită să a ajute jurnaliștii să înțeleagă mai bine realitățile economice aferente finanțelor publice, pentru a putea, ulterior, reda mai bine conținut calitativ aferent subiectului menționat. În cadrul activității participă 11 jurnaliști de la diverse instituții media din țară.

Moderată de către ministrul Finanțelor, prima sesiune a școlii, a fost dedicată aspectelor ce țin de procesul bugetar, precum: venituri, cheltuieli și deficit, datoria publică și gradul de îndatorare, bugetele autorităților publice locale, componenta de impozitare și alte informații relevante.

„Suntem încântați să lansăm această inițiativă deosebită, care reflectă angajamentul nostru de a promova transparența și responsabilitatea financiară. Acest proiect va oferi jurnaliștilor instrumentele și cunoștințele necesare pentru a aborda cu mai multă încredere și acuratețe subiectele legate de finanțele publice,” a menționat ministrul Finanțelor.

Ce-a de-a doua sesiune, organizată la data de 27 martie curent, dedicată componentei de venituri ale bugetului, a fost susținută de către secretara de stat a Ministerului Finanțelor, și a inclus aspecte privind sistemul de impozite, taxe, plăți și alte forme de contribuție la buget, rolul ministerului finanțelor și a instituțiilor subordonate în sistemul finanțelor publice.

Finedu, la aceste sesiuni, este reprezentat de Veronica Sirețeanu, manager de proiecte, și Iuri Cicibaba, membru-fondator. 

Acest proiect oferă participanților oportunitatea de a interacționa direct cu specialiști și experți din domeniul finanțelor publice, și de a obține informații relevante și actualizate privitor la politicile bugetare naționale.

În cadrul următoarelor ședințe, vor fi puse în discuție subiecte ce țin de politici și administrare fiscală și vamală, achiziții publice, cheltuieli guvernamentale, salarizare în sectorul public, control financiar intern și extern, datorie publică și multe altele. Un accent aparte se va acorda aspectelor ce țin de armonizarea cadrului normativ la cel european.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...