37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prime de asigurări egale, pentru femei și bărbați, din 2018

Prime de asigurări egale, pentru femei și bărbați, din 2018

07.04.2017947 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Femeile vor continua să achite prime de asigurare mai mici decât bărbații, până la începutul anului viitor. Deputații au aprobat astăzi în două lecturi amânarea implementării tarifelor nediscriminatorii pe bază de sex, în sectorul asigurărilor.

Astfel, din Legea cu privire la asigurări a fost exclusă prevederea conform căreia se interzice stabilirea diferenţiată pe criteriu de sex a primelor, tarifelor şi beneficiilor care rezultă din contractele de asigurare.

Modificări sunt propuse și în Legea cu privire la asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Astfel, se interzice discriminarea persoanei asigurate pe criteriu de sex, prin stabilirea diferențiată a primelor, tarifelor și beneficiilor, în cadrul desfășurării activității de asigurare (reasigurare) și a serviciilor financiare conexe.

Implementarea tarifelor nediscriminatorii a fost amânată la solicitarea asigurătorilor. Aceștia au cerut un răgaz de un an pentru a reuși să culeagă, să prelucreze şi să sistematizeze datele statistice pe diferite categorii de vârste.

De asemenea, companiile din domeniu spun că au nevoie de timp pentru a calcula tarifele unice pentru bărbaţi şi femei, pe diferite categorii de vârste, durate de asigurare și produse de asigurare. Totodată, trebuie efectuate modificări în sistemul informațional, în domeniul juridic, dar și la capitolul marketing şi informare a partenerilor de intermediere şi a forţei proprii de vânzări.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei