37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Majorarea cuantumului indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii

Majorarea cuantumului indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prin Legea nr. 201 din 20 noiembrie 2015 „Pentru modificarea şi completarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 nr. 73 din 12 aprilie 2015", publicată ieri în „Monitorul Oficial" al Republicii Moldova, începînd cu 1 octombrie 2015 s-a majorat cuantumul indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5 ani şi cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani.

  • Cuantumul indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5 ani (pentru persoanele neasigurate) constituie 440 lei.
  • Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani (pentru persoanele asigurate) constituie 440 lei.

Casa Naţională de Asigurări Sociale a întreprins operativ măsurile necesare pentru majorarea cuantumurilor indemnizaţiilor nominalizate în mod automat.

Astfel, în decembrie 2015 beneficiarii de indemnizaţie lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5 ani şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani, a căror cuantum era de pînă la 440 lei, vor primii indemnizaţii pentru luna noiembrie 2015 în cuantumul majorat.

Totodată, beneficiarilor, cărora indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 1,5 ani pentru luna octombrie 2015 a fost achitată în cuantumul vechi, iar indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la împlinirea vîrstei de 3 ani a fost achitată în cuantumul de pînă la 440 lei, li s-a efectuat recalcularea cuantumului indemnizaţiei pentru luna octombrie 2015 în mod automat şi diferenţa de plată va fi inclusă în listele de plată pentru luna noiembrie 2015.

Comentarii

  1. Super contabil spune:

    CNAS nu faceti sa rida pantofii mei. Bataie de joc.)))

    1. Victoria spune:

      Inca si ce bataie de joc!!!! Interesant,ei ar putea intretine un copilas pina la 3 ani cu 440 lei pe luna???!!!!!….Nu m-as revolta,daca,macar ar mari pina la 1440 lei….Da,asa,numai se fac de risul lumii !!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...