37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reglementarea activității de întreprinzător: extinderea componenței Comisiei

Reglementarea activității de întreprinzător: extinderea componenței Comisiei

27.09.2021410 views Monitorul FISC.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ca urmare a reorganizării ministerelor și restructurarea administrației publice de specialitate, precum și pentru asigurarea reprezentării ministerelor conform domeniilor de competență preluate în componența  Comisiei de stat pentru reglementarea activității de întreprinzător, dar și în Grupul de lucru al acesteia, Cancelaria de Stat a elaborat proiectul de hotărâre de Guvern pentru modificarea anexelor la HG nr.1429/2008  privind revizuirea și optimizarea cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător. Documentul a fost examinat în cadrul ședinței secretarilor de stat din 23 septembrie.

Astfel, în cadrul Comisiei de stat pentru reglementarea activității de întreprinzător vor fi incluși membrii din partea autorităților administrației publice centrale reorganizate și elaborează politici în privința mediului de afaceri: secretarul general/secretarul de stat al Ministerului Economiei, secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, secretarul general al Ministerului Finanțelor și secretarul general al Ministerului Sănătății.

În același timp, în Grupul de lucru al Comisiei vor fi incluși câte 2 reprezentanți ai Ministerul Economiei și câte un reprezentant al următoarelor autorități publice centrale de specialitate: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției. Amintim, Grupul de lucru este constituit  în baza principiului parității între mediul de afaceri și autoritățile administrației publice.

Încă o modificare ține de cazul în care numărul de voturi exprimat pentru susținerea documentului examinat (cu sau fără obiecții și recomandări) este egal cu cel al voturilor exprimate împotriva susținerii acestuia. Potrivit proiectului, în asemenea situație se va considera că documentul supus examinării nu a fost susținut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...