37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Auditorii interni din sectorul public, instruiți în domeniul auditului tehnologiei informațiilor

Auditorii interni din sectorul public, instruiți în domeniul auditului tehnologiei informațiilor

09.10.2019672 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Auditori interni din 20 de entități publice din Republica Moldova participă, în perioada 4-10 octombrie curent, la o serie de activități de instruire și schimb de exepriență în domeniul auditului Guvernanței Tehnologiei Informației și Comunicației (TIC). Instruirile sunt organizate de experți letoni în cadrul proiectului de cooperare ,,Dezvoltarea sistemelor eficiente de control intern și audit intern în Republica Moldova”, implementat de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Ministerul Finanțelor din Letonia.

Potrivit Raisei Cotorobai, șefa Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, în cadrul acestor instruiri participanții își vor consolida cunoștințele în domeniul auditului tehnologiei informațiilor și comunicației, vor învăța să identifice lacunele existente  în cadrul acestor sisteme și să ofere recomandări fezabile de minimizare  a riscurilor asociate și de fortificare a măsurilor de control.

 „Tot mai multe sisteme informaționale noi sunt elaborate cu scopul de a oferi suport la realizarea funcțiilor administrației publice și de a facilita atingerea obiectivelor acestora în cel mai eficient mod. Este necesar ca sistemele să fie utilizate într-o manieră cost-eficientă și în concordanță cu obiectivele stabilite”, a menționat Raisa Cotorobai.

Proiectul de cooperare „Dezvoltarea sistemelor eficiente de control intern și audit intern în Republica Moldova”, este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Letonia și are ca scop consolidarea sistemului de control intern și auditului intern, precum și dezvoltarea metodologiei de audit intern din sectorul public.

La activitățile de instruire în domeniul auditului tehnologiilor informaționale participă auditori interni din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale, Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Serviciului Vamal, Serviciului Fiscal de Stat, Primăriei municipiului Chișinău și altor entități publice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...