37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Termenul de depunere a cererilor pentru subvenționarea creării locurilor de muncă a fost extins

Termenul de depunere a cererilor pentru subvenționarea creării locurilor de muncă a fost extins

26.07.2018810 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Executivul a aprobat ieri extinderea termenului de prezentare a cererilor privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă cu o lună, până la 31 august curent. Regulamentul în acest sens, aprobat la sfârșitul anului trecut, prevede subvenționarea cu 40 mii de lei a fiecărui loc de muncă creat.

Printre criteriile de eligibilitate pentru primirea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele nou-angajate nu mai mic de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, lipsa restanțelor agentului economic față de bugetul public național.

În condițiile în care anul 2018 este primul an de aplicare a acestui mecanism de stimulare a investitorilor să creeze noi locuri de muncă, a fost decisă prelungirea termenului de recepționare a solicitărilor. Cererile pot fi depuse online, prin intermediul portalului E-cerere, sau în scris, la adresa Ministerului Finanțelor.

Amintim că Regulamentul privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă a fost elaborat în baza Legii cu privire la ajutorul de stat şi pentru executarea Planului de acţiuni privind atragerea investiţiilor şi promovarea exporturilor pentru anii 2016-2020.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...