37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veste proastă pentru viitorii proprietari de mașini: Vezi ce propune Ministerul Finanțelor

Veste proastă pentru viitorii proprietari de mașini: Vezi ce propune Ministerul Finanțelor

05.11.2019897 views Sputnik.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reprezentanții Ministerului Finanțelor și Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-au întrunit într-o ședință de lucru.

În Moldova ar putea fi introdusă o taxă pe valoare adăugată pentru automobile în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

Introducerea taxei pe valoare adăugată pentru automobile în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului a fost discutată de către ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, cu membrii Camerei de Comerț și Industrie.

Pe termen scurt ar urma să se ia în calcul propunerile de a introduce TVA pentru mașini în funcție de capacitatea motorului. Reprezentanţii din domeniu sunt de acord cu asta, însă nu îşi doresc ca introducerea TVA-ului să afecteze preţul final al unui autovehicul.

Natalia Gavrilița a menționat că pe termen mediu urmează să fie regândit mecanismul de impozitare a luxului – ce înseamnă lux și cum acesta este impozitat.

În ceea ce privește autoturismele, a fost exprimată ideea de a impozita cu un acciz suplimentar automobilele cu o valoare mai mare. În prezent o astfel de taxă există (2%) pentru automobilele de lux – cele care costă peste 1.5 milioane de lei.

Autorităţile îşi propun de a diminua valoarea de 1.5 milioane de lei la una mai mică (nu s-a specificat exact) şi a aplica un acciz suplimentar începând cu 2%, iar odată cu creşterea valorii autovehiculului, acest procent să crească respectiv.

Comentarii

  1. Negara Ghenadie spune:

    asa pot si eu. intr-o tara saraca unica solutie de crestere a veniturilor la buget este impozitarea luxului.  poate gestionati averea statului cum trebuie si nu ignorati in continuare supraprofiturile (mega-extra) bancilor (conform informatiilor publicate la 30 sep doar MAIB inregistreaza de la inceput de an un profit de 580 mln lei). de ce omul platind la stat taxe mari in mod oficial si dorind sa-si procure si o masina  statul trebuie sa-l mai jupoaie o data sub pretextul "nobil" precum ca: cei care cistiga mai mult trebuie sa plateasca mai mult (atunci de ce MAIB nu plateste mai  mult?). etc etc 

    PS apu shii cu HG 1085/ 26.09.2016…. privind convertirea garantiilor de stat, acordate BNM ptr BEM si campania, in datorie de stat? ori cind ajungi acolo… sus… uiti ce ai promis si accepti ce sentimpla, pierzind legatura cu realitatile

     

    cu stima

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...