37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile şi cheltuielile în fondurile AOAM în primele 5 luni ale anului

Veniturile şi cheltuielile în fondurile AOAM în primele 5 luni ale anului

09.06.2023105 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în lunile ianuarie-mai 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de peste 4 miliarde 219 milioane de lei.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de circa 2 miliarde 816 milioane de lei, cu aproape 450 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de cca 174 de milioane de lei, în creștere cu aproximativ 62 de milioane comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au depășit 88 de milioane de lei, cu 38 de milioane mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele cinci luni ale anului curent, 1 miliard 141 de milioane de lei.

În acelaşi timp, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de cca 5 miliarde 263 de milioane de lei, dintre care în jur de 5 miliarde 225 de milioane au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele cinci luni ale anului curent este cu 427 de milioane de lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei