37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 octombrie

Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 octombrie

06.10.2021167 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele nouă luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de 4,1 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproape 542 de milioane de lei sau cu 15% faţă de perioada similară a anului 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 3,9 miliarde de lei, cu 533 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 129 de milioane, în descreştere cu 3,1 milioane comparativ cu primele nouă luni din 2020.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit aproape 64 de milioane de lei, cu circa 12 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, în primele nouă luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 8 miliarde 266 de milioane de lei, dintre care mai mult de 8 miliarde 202 milioane au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în nouă luni ale anului curent este cu cca 2,5 miliarde de lei mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...