37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 martie

Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 martie

03.03.2023235 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele două luni ale anului 2023, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 1 miliard 191 de milioane de lei, fără transferurile de la bugetul de stat. Acumulările respective au fost în creştere cu 214 milioane sau cu 22% faţă de perioada similară a anului 2022.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au constituit în jur de 1 miliard 60 de milioane de lei, cu peste 165 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, în primele două luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de peste 1 miliard 989 de milioane de lei. Suma virată pentru serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale compensate, oferite în perioada ianuarie-februarie 2023 de prestatorii contractați, este de 1 miliard 981 de milioane, cu peste 129 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...