37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 iunie 2022

Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 iunie 2022

07.06.2022246 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în lunile ianuarie-mai 2022, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de aproape 4 miliarde 552 de milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproape 359 de milioane sau cu 8,6% faţă de perioada similară a anului 2021.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 2 miliarde 366 de milioane de lei, cu 266 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au fost de cca 112 milioane de lei, în scădere cu circa trei milioane comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit în jur de 50 de milioane de lei, cu aproape 17 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut. Transferurile de la bugetul de stat au depășit două miliarde de lei, în creștere cu cca 79 de milioane față de primele cinci luni ale anului 2021.

În acelaşi timp, în perioada sus-menționată, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de aproximativ 4 miliarde 825 de milioane de lei, dintre care în jur de 4 miliarde 797 de milioane au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele cinci luni ale anului curent este cu 237 de milioane de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...