37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 decembrie

Veniturile şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 decembrie

03.12.202167 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în unsprezece luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri de circa 10,3 miliarde de lei, dintre care peste 5 miliarde sunt venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat). Acumulările respective au fost în creştere cu 2,8 miliarde de lei sau cu 36,7% faţă de perioada similară a anului 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de aproximativ 4,9 miliarde de lei, cu 621 de milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Transferurile de la bugetul de stat au constituit circa 5,2 miliarde de lei, cu 2,1 miliarde mai mult față de perioada similară a anului 2020. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 134 de milioane, în descreştere cu 2,4 milioane comparativ cu primele zece luni din 2020.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au constituit aproape 80 de milioane de lei, cu circa 18 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, în primele zece luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de aproape 10 miliarde 292 de milioane de lei, dintre care mai mult de 10 miliarde 200 de milioane au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în zece luni ale anului curent este cu cca 2,8 miliarde de lei mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...