37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile proprii şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 septembrie

Veniturile proprii şi cheltuielile fondurilor AOAM la data de 1 septembrie

03.09.2021363 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat, în primele opt luni ale anului 2021, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de 3,7 miliarde de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproape 484 milioane de lei sau cu 15,1% faţă de perioada similară a anului 2020.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea sunt de aproximativ 3,5 miliarde de lei, cu peste 477 milioane mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit aproape 126 de milioane, în descreştere cu 3,4 milioane comparativ cu primele opt luni din 2020.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au atins cifra de 56,4 milioane de lei, cu 10 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, în primele opt luni ale anului curent, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de aproape 7 miliarde 382 de milioane de lei, dintre care peste 7 miliarde 325 de milioane au fost transferate prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în şapte luni ale anului curent este cu cca 2,3 miliarde de lei mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...