37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile proprii în fondurile AOAM în unsprezece luni

Veniturile proprii în fondurile AOAM în unsprezece luni

04.12.2020507 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În unsprezece luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de aproape 4 miliarde 463 de milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu peste 120 de milioane sau cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de aproximativ 4 miliarde 263 de milioane de lei, cu peste 92 de milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit în jur de 137 de milioane, fiind în creştere cu cca 15 milioane comparativ cu unsprezece zece luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproximativ 63 de milioane de lei, cu aproape 14 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...