37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile proprii în fondurile AOAM în primele nouă luni

Veniturile proprii în fondurile AOAM în primele nouă luni

07.10.2020261 views CNAM
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

În primele nouă luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de peste 3 miliarde 602 milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproximativ 66 de milioane sau cu 1,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depăşit 3 miliarde 418 milioane de lei, cu cca 37 de milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În acelaşi timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au constituit aproape 133 de milioane, fiind în creştere cu cca 16 milioane comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie aproximativ 52 de milioane de lei, cu cca 13 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2019.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...