37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Veniturile proprii acumulate în FAOAM în ianuarie-aprilie

Veniturile proprii acumulate în FAOAM în ianuarie-aprilie

06.05.2020505 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În primele patru luni ale anului curent, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii de aproape 1 miliard 638 de milioane de lei. Acumulările respective au fost în creştere cu aproximativ 96 de milioane sau cu 6,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de 1 miliard 501 milioane de lei, cu aproape 77 de milioane mai mult faţă de perioada similară din 2019.

În același timp, primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depăşit 113 milioane, fiind în creştere cu peste 10 milioane comparativ cu primele patru luni din anul trecut.

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, constituie peste 23 de milioane de lei, cu circa opt milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă a anului trecut.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...