37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Venituri mai mici încasate de către Serviciul Vamal în bugetul de stat

Venituri mai mici încasate de către Serviciul Vamal în bugetul de stat

13.11.2018638 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 05 – 11 noiembrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 398,9 milioane lei, fiind perfectate per total 10 895 de declarații vamale.

Comparativ cu perioada 29 octombrie – 04 noiembrie 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au scăzut cu 26,9 milioane lei.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 155 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, articole de marochinărie, produse cosmetice, piese auto, bunuri de uz casnic, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 47 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 162 214 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89 896 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 711 și respectiv, 13 872 de traversări.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre faptul că, începând cu data de 5 noiembrie, a fost închis postul vamal temporar de la ”Palanca”. Măsura a fost impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent. Prin urmare, călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la Palanca în această perioadă, sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal ”Tudora”, unde a fost suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători.

Totodată, amintim și despre restricțiile de circulație apărute, din data de 2 noiembrie, în postul vamal ”Moghileov-Podolsk” de pe teritoriul Ucrainei, în legătură cu inițierea lucrărilor de înlocuire a asfaltului în zona de control vamal. Lucrările de reabilitare sunt prevăzute pentru două luni. Prin urmare, având în vedere că, în această perioadă, capacitatea de perfectare a postului ucrainean se va reduce, venim cu recomandarea de a traversa frontiera și prin punctele de trecere ”Briceni-Rossoșanî” sau ”Criva-Mămăliga”.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 202 solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...