37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un nou Cod al transportului feroviar a fost aprobat de Guvern

Un nou Cod al transportului feroviar a fost aprobat de Guvern

26.08.2021366 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Restructurarea sectorului feroviar, excluderea monopolului, liberalizarea serviciilor de transport feroviar, crearea unui climat investițional echitabil în ramură sunt câteva dintre prevederile noului Cod al transportului feroviar. Documentul a fost avizat, la data de 25 august 2021, de Cabinetul de miniștri și își propune racordarea legislației în domeniu cu obiectivele Acordului de Asociere cu UE. 

Proiectul se referă și la instituirea Autorității Feroviare ca organ de control și monitorizare a sectorului. Instituția va implementa și realiza politicile în domeniul transportului feroviar și va garanta siguranța feroviară.

Codul mai prevede că statul va avea dreptul să examineze posibilitatea compensării unor cheltuieli și investiții efectuate de operatorii de transport feroviar de pasageri, prin subvenționarea acestora.

De asemenea, prin intermediul proiectului propus, vor fi stabilite mecanisme mai riguroase de protecție a drepturilor pasagerilor, astfel asigurând calitatea  serviciilor de transport. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...