37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Un grup de studenți din cadrul Facultății de drept a USM, în vizită de studiu la SFS

Un grup de studenți din cadrul Facultății de drept a USM, în vizită de studiu la SFS

28.11.2023134 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat a fost gazda unui grup de studenți ai Facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, membri ai Asociației Europene a Studenților în Drept și Asociației Studenților în Drept din cadrul USM.

Directorul adjunct al SFS a apreciat interesul manifestat de către studenți în raport cu activitatea autorității fiscale și dorința de a cunoaște mai detaliat despre funcțiile și atribuțiile instituției. „Serviciul Fiscal de Stat exprimă toată deschiderea în raport cu tinerii profesioniști și ne bucurăm că ați ales instituția noastră pentru această vizită de studiu. Activitatea în cadrul autorității este una dinamică și interesantă, astfel că vă încurajăm după absolvirea studiilor să vă alăturați echipei noastre. Mizăm inclusiv pe aportul Dumneavoastră în amplul proces de armonizare a legislației fiscale naționale, reieșind din procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Studenții au fost familiarizați cu istoria autorității fiscale, misiunea, viziunea și scopul acesteia, principiile și valorile de care se conduc toți angajații SFS în activitatea lor, prioritățile de dezvoltare strategică, partenerii de dezvoltare ai instituției și proiectele implementate în comun, dar și despre activitatea Direcției generale expertiză juridică, procedurile fiscale, implicațiile legale și noi perspective în domeniul dreptului fiscal. De asemenea, au fost prezentate și rezultatele efortului continuu de dezvoltare și modernizare a administrației fiscale prin exemple concrete.

La fel, studenții au fost încurajați să studieze dreptul fiscal, fiind menționat faptul că este un domeniu foarte captivant și care deschide calea spre o eventuală angajare în cadrul autorității fiscale naționale. De asemenea, a fost remarcată posibilitatea de efectuare a stagiilor de practică în cadrul SFS, ceea ce va constitui un avantaj la concursul de ocupare a funcției publice.

La rândul lor, studenții au apreciat deschiderea angajaților SFS în vederea organizării vizitei respective și pentru oferirea informațiilor detaliate despre activitatea instituției, în special în domeniul juridic. De asemenea, a fost manifestată dorința de a reveni cu alte ocazii în cadrul Serviciului Fiscal de Stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...