37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   UE examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din Republica Moldova

UE examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din Republica Moldova

07.06.2018643 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Uniunea Europeană examinează majorarea cotelor la export pentru agenții economici din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Comisarul European pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, în cadrul unei întrevederi de lucru la Geneva cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

Surse din cadrul MAEIE au comunicat pentru agenţia INFOTAG că ea a subliniat imperativitatea alinierii amendamentelor legislației naționale în domeniul comerțului la cerințele și principiile sistemului mondial de comerț, stipulate în cadrul acordurilor internaționale ale Organizației Mondiale a Comerțului, consolidând dezvoltarea liberalizării comerțului și transpunerii în practică a celor mai performante politici în asigurarea securității alimentare.

Oficialul european a invitat Republica Moldova să participe în luna septembrie, la Bruxelles, împreună cu Georgia și Ucraina, la reuniunea de evaluare a prevederilor Acordurilor de Liber Schimb, semnate de către UE cu statele din cadrul Parteneriatului Estic.

„Diversificarea exportului, liberalizarea comerțului și consolidarea economiei Republicii Moldova vor crea premisele necesare dezvoltării climatului investițional al țării noastre, ceea ce va accelera dialogul politic și va asimila alinierea la standardele și valorile Uniunii Europene”, a menționat ministrul Tudor Ulianovschi.

El a pledat pentru majorarea cotelor la exporturile pe piaţa Uniunii Europene a anumitor produse agricole, precum merele, strugurii și diverse produse de origine animalieră.

Totodată, interlocutorii au abordat problematica reformelor în sistemul sanitar și fitosanitar, eliberarea certificatelor SPS pentru agenții economici ai Moldovei care intenționează să extindă operațiunile de export către statele Uniunii Europene, precum și prevederile cadrului normativ al reglementării comerțului la nivel național.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...