37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   TVA din import de servicii. Aspecte de care urmează să ținem cont în 2020

TVA din import de servicii. Aspecte de care urmează să ținem cont în 2020

Din anul 2020 au întrat un șir de modificări importante la Codul Fiscal efectuate prin Legea nr. 171 din 19.12.2019, care au modificat termenul obligației fiscale, data achitării și deducerea sumei TVA în cazul importului de servicii. Conform articolului 93 din Codul Fiscal, importul de servicii reprezintă prestare de servicii de către persoanele juridice şi fizice nerezidente ale Republicii Moldova persoanelor juridice şi fizice rezidente sau nerezidente ale Republicii Moldova, pentru care ...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

  1. Negara Ghenadie spune:

    Incepind cu 01.01.2020 in CF apare un conflict de norme in raport cu deducerea TVA la importul de servicii, care se rezolva aplicind corect tehnica legislativa.

    De principiu, “În cazul în care între două acte normative cu aceeaşi forţă juridică apare un conflict de norme, se aplică prevederile ultimului act normativ adoptat, aprobat sau emis, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art.5 alin.(3) şi (4)”. (art. 7(3) Lege cu privire la actele normative nr. 100/2017).
    Mai mult decit atit, “Toate îndoielile apărute la aplicarea legislaţiei fiscale se vor interpreta în favoarea contribuabilului”. (art. 11(1) CF al RM).

    In opinia noastra explicatiile in BGPF la acest capitol nu corespund actelor normative mai sus, inclusive art. 3 CF al RM.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...