37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Trei puncte de trecere pentru vămuirea mărfurilor ce vor rămâne în stânga Nistrului

Trei puncte de trecere pentru vămuirea mărfurilor ce vor rămâne în stânga Nistrului

17.01.2020293 views Monitorul Fiscal
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Perioada în care agenții economici și instituțiile publice din raioanele de est pot traversa punctele de trecere a frontierei pentru efectuarea procedurilor de vămuire fără perceperea drepturilor de import sau export și fără aplicarea măsurilor de politică economică și prohibițiilor, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale va fi extinsă.

În cadrul ședinței Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la modificarea pct. 21 din Hotărârea Guvernului nr. 960/2017 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 109/2017 privind unele măsuri de control la trecerea frontierei, de control vamal şi privind asigurarea regimului fiscal în cadrul controlului comun la unele puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Astfel, persoanele menționate pot traversa punctele de trecere a frontierei de stat „Pervomaisk-Cuciurgan”, „Goianul Nou-Platonovo” și „Novosavițkoe-Cuciurgan” pentru efectuarea procedurilor de vămuire a mărfurilor până la data de 30 august 2020.

Termenul stabilit anterior prin Hotărârea 960/2017 a fost 1 februarie 2020, extinderea acestuia fiind necesară pentru identificarea unor soluții viabile de înregistrare a instituțiilor publice din raioanele de est la Agenția Servicii Publice.
Totodată, prim-ministrul, Ion Chicua solicitat intensificarea eforturilor de extindere a numărului de posturi de control vamal comun pe acest segment.

Potrivit Regulamentului cu privire la procedura de autentificare şi eliberare a certificatelor de origine preferenţială a mărfurilor exportate din Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat Pervomaisk–Cuciurgan, Goianul Nou–Platonovo și Novosavițkoe–Cuciurgan, temei pentru autentificarea certificatelor de origine şi eliberarea acestora pentru mărfurile exportate din RM prin punctele de trecere serveşte cererea-declaraţie. Aceasta este completată prin mijloace tehnice de imprimare sau manual de către exportator ori de către reprezentantul său, precum şi se autentifică prin semnătura olografă a exportatorului pe propria şi deplina sa responsabilitate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...