37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Tranzacții cu persoane interdependente. Aplicăm prevederile art.21 alin.(6) din Codul fiscal

Tranzacții cu persoane interdependente. Aplicăm prevederile art.21 alin.(6) din Codul fiscal

Introducere Începând cu 1 ianuarie 2023 au intrat în vigoare prevederile art.21 alin.(6) din Codul fiscal (CF) cu următorul conținut: „(6) Veniturile contribuabililor care desfășoară activitate de întreprinzător obținute din tranzacțiile economice cu fondatorii sau alte persoane interdependente efectuate la preț mai mic decât prețul de piață se ajustează în scopuri fiscale la prețul de piață”. Această normă este în vigoare de mai mult de un an de zile. Astfel, în scurt timp urmează să ...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. Adrian spune:

  Într-adevăr aceasta prevedere noua introdusă poate genera multe probleme in cadrul controalelor, statul trebui sa facă clarificări sau sa stabilească reguli clare de aplicare.
  Dnu Ciobanu va mulțumesc ca ne atrageți atenția asupra problemelor dificile existente si explicați care pot fi consecințele.

 2. Negara Ghenadie spune:

  mda. iaca asa traim……

  PS analizele bune. cu stima

 3. Negara Ghenadie spune:

  asteptai discutii aprinse la subiect, dar, probabil, lumea inca putin constientizeaza situatia si nu analizeaza scenariile posibile care cu siguranta o sa prinda viata in timpul apropiat.
  cu stima.

  1. Adrian spune:

   Este doar primul an de aplicare, abea pe la sf de martie toti se vor aprinde in discutii si dezbateri. Sa facut si un seminar in cadrul căruia doar pe acest subiect sa discutat peste o ora.

 4. Anonim spune:

  Buna colegi, si daca activut a fost vandut la pretul mai mic decat cel de piata atunci care sunt formulele contabile pentru ajustare. si cum se acopera deficitul format?

  1. Adrian spune:

   In contabilitate nu se fac înregistrări suplimentare. Este doar o ajustare in scopuri fiscale prin completarea declaratiei VEN12 si respectiv se va calcula suplimentar impozit pe venit.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...