37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Transportatorii de pasageri, mărfuri și colete, cei naționali și internaționali în vizorul SFS

Transportatorii de pasageri, mărfuri și colete, cei naționali și internaționali în vizorul SFS

07.10.20201.414 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În scopul preîntâmpinării posibilelor cazuri de prejudiciere a bugetului de stat, Serviciul Fiscal de Stat asigură monitorizarea continuă a zonelor economiei republicii cu un înalt risc de neconformare fiscală. 

Unul din obiectivele principale ale SFS este aplicarea măsurilor menite de a descuraja desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător. 

Pe parcursul anului 2020, au fost întreprinse acțiuni de conformare voluntară și forțată față de contribuabilii care prestează servicii de transport interurban/internațional de persoane, în regim taxi, și persoane fizice care practică activitate de transport ilicit de persoane în traficul internațional și în regim taxi. 

În aceeași perioadă, Serviciul Fiscal de Stat a recepționat 278 dosare contravenționale cu privire la practicarea transportului de persoane și/sau mărfuri, prezentate de către Agenția Națională Transport Auto, în rezultatul acțiunilor de administrare fiscală întreprinse față de persoane fizice (șoferi) ce practică ilicit transport de persoane și/sau colete în traficul internațional, 72 persoane fizice (șoferi) au fost sancționate contravențional, în baza art. 263 alin. 1 din Codul contravențional. 

În contextul evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...