37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Transportatorii de mărfuri se vor putea programa online pentru trecerea frontierei

Transportatorii de mărfuri se vor putea programa online pentru trecerea frontierei

10.10.2019333 views Moldpres
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Transportatorii de mărfuri vor putea să-și programeze în prealabil traversarea frontierei prin intermediul unei aplicații online. Noul sistem a fost făcut public de reprezentanți ai Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID), transmite MOLDPRES.  

În cadrul prezentării au fost expuse principiile de funcționare a noului sistem de programare, care este similar celui aplicat în mai multe state europene. Mai exact, transportatorii de mărfuri vor avea posibilitatea să își planifice în prealabil timpul de traversare a frontierei, printr-o aplicație online adaptată oricărui dispozitiv: calculator, tabletă sau telefon mobil.

Serviciul Vamal a comunicat că sistemul va fi o soluție pentru decongestionarea traficului în posturile vamale. Potrivit unui Memorandum de Înțelegere, semnat anterior de Serviciul Vamal și Programul USAID, la prima etapă, sistemul ar urma să fie implementat în regim de testare la postul vamal „Sculeni”, dat fiind faptul că nivelul fluxului de autocamioane prin acest post este într-o creștere constantă.

De asemenea, pentru decongestionarea traficului transfrontalier, Serviciul Vamal a elaborat și a înaintat spre examinare părții române un proiect de Procedură cu privire la asumarea responsabilităților și modalitatea de colaborare a autorităților de resort ale Republicii Moldova și României în realizarea procesării unui volum stabilit de mijloace de transport marfare într-un interval de 24 de ore, în scopul asigurării unui flux continuu de vehicule la frontiera moldo-română. Odată cu implementarea Sistemului de Programare la Frontieră, Procedura elaborată va contribui la funcționarea eficientă a procesului de planificare on-line a traversării frontierei, fără cozi sau aglomerări în punctele de trecere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...