37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tinerii antreprenori vor beneficia de 60 mln. lei pentru dezvoltarea afacerilor

Tinerii antreprenori vor beneficia de 60 mln. lei pentru dezvoltarea afacerilor

22.10.2018739 views Noi.md
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Afacerile lansate de tinerii antreprenori vor fi susținute de stat prin intermediul programului „Start pentru tineri: о afacere durabilă la tine acasă”. Hotărîrea de guvern privind aprobarea proiectului a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Programul are scopul de a facilita inițierea afacerilor și de a motiva tinerii în desfășurarea activităților de antreprenoriat. Inițiativa urmează a fi realizată în perioada anilor 2018-2020. Pe lîngă sprijinul financiar, în cadrul programului tinerii vor beneficia de suport consultativ și informațional pentru afacerile care vor crea locuri de muncă în zonele rurale, dar și pentru cele axate pe domenii prioritare, precum: IT, industria agro-alimentară, reconstrucţia sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, turism, prestări servicii, sănătate şi bunăstare. În prima etapă a programului, vor fi identificate ideile de afaceri, iar la etapa a doua, participanții vor putea beneficia de „Business Voucher”, în valoare maximă de 10 mii de lei, pe care îl vor utiliza pentru testarea ideilor, instruiri în domenii specifice, precum și elaborarea planului investițional.

Etapa finală presupune selectarea celor mai viabile şi inovatoare proiecte investiţionale. Finanţarea va constitui 80% din suma proiectului, dar nu mai mult de 180 mii de lei, iar întreprinderea beneficiară va veni cu o contribuţie financiară proprie de minim 20% din suma proiectului. În total, vor fi finanțate cel puțin 250 de afaceri. La program pot participa cetățenii țării noastre, cu vîrste cuprinse între 18-35 de ani, care intenționează să lanseze o afacere sau conduc deja o întreprindere nou-înregistrată pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe durata implementării programului, se planifică promovarea şi informarea a circa 1000 de tineri privind oportunităţile de participare la program, înrolarea a 600 de tineri în procesul de generare de idei inovatoare de afaceri, instruirea şi asistarea în dezvoltarea afacerilor a cel puţin 540 de tineri.

Autoritatea responsabilă de implementarea programului și monitorizarea timp de 2 ani a întreprinderilor lansate în cadrul acestuia este Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Pentru realizarea programului, din bugetul de stat vor fi alocate circa 60 mln de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...