37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Timp de 5 ani, prin Mpay au fost achitate la stat circa 5,7 miliarde de lei

Timp de 5 ani, prin Mpay au fost achitate la stat circa 5,7 miliarde de lei

20.09.2018816 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Timp de cinci ani, prin intermediul serviciul guvernamental de plăți electronice Mpay au fost înregistrate circa 10 milioane de tranzacții, în valoare de aproximativ 5,7 miliarde de lei. Serviciul este utilizat zilnic de peste 5 mii de plătitori, colectând în bugetul de stat în jur de 3 milioane de lei. Datele au fost publicate de către Agenția de Guvernare Electronică.

Printre cele mai populare servicii achitate prin MPay sunt taxele vamale, serviciile prestate de Agenția Servicii Publice, impozitul pe venit si pe bunurile imobiliare, amenzile la poliție, polița de asigurare obligatorie medicală.

Pe platformă sunt integrate 25 de instituții prestatoare de servicii, Sistemul automatizat de plăți interbancare al Banca Națională a Moldovei, Sistemul Trezorerial și 14 prestatori de servicii de plată din Republica Moldova (bănci comerciale, rețele cash-in, Poșta Moldovei, prestatori de monedă electronică).

Agenția de Guvernare Electronică anunță că va colabora în continuare cu instituțiile statutului beneficiare de plăți publice, pentru integrarea tuturor plăților publice în serviciul MPay și respectiv simplificării modalității de achitare a acestora.

MPay permite achitarea serviciile publice utilizând cardul bancar, internet banking sau numerar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...