37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Timbrul de consum obligatoriu din 01 mai 2021

Timbrul de consum obligatoriu din 01 mai 2021

25.02.2021101 views CTIF
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Produsele alcoolice și cele din tutun introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, începând cu 1 mai 2021, sunt pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum, în rezultatul completărilor operate în articolul 4 din Legea nr. 1054/2000 pentru punerea în aplicare a titlului IV din Codul fiscal al Republicii Moldova, informează sfs.md. Design-ul timbrelor de consum a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 20 din 02.02.2021 „Cu privire la modificarea Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 91 din 07.06.2019 „Cu privire la aprobarea design-ului mărcii „Timbru de acciz”.

Modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz.În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute și indicate în anexele la Regulamentele aprobate prin Hotărârile Guvernului nr. 1481/2006 și nr. 1427/2007, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați să întreprindă în prealabil acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a se racorda prevederilor legislației în vigoare.

Contribuabilii care doresc să obțină timbre de consum, urmează să se adreseze la Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” la numărul de telefon  (022) 21-18-53, sau la adresa de e-mail: ctif@ctif.gov.md.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...