37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor care au instituit șomaj tehnic sau staționare a fost prelungit

Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor care au instituit șomaj tehnic sau staționare a fost prelungit

26.06.2020561 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat prelungirea termenului de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor Codul muncii. Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Finanțelor.

Vicepremierul Serghei Pușcuța a menționat că, proiectul dat a fost elaborat ca urmare a adoptării de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a Hotărîrii nr. 17 din 23 iunie 2020, prin care starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită pînă la 15 iulie 2020, și are drept scop susţinerea activităţii de întreprinzător, pentru atenuarea efectelor negative generate de situaţia epidemiologică (COVID-19) asupra economiei.

Proiectul de Hotărâre nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Menționăm că, mecanismul de subvenționare, prevăzut de art.II din Legea nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative, a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar Guvernul a fost abilitat, prin XXIX alin.(2) din același act normativ, cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestui mecanism.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...