37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   TAXCON’23: Administrarea Vamală prin prisma Noului Cod Vamal

TAXCON’23: Administrarea Vamală prin prisma Noului Cod Vamal

25.09.2023164 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cea mai mare cea mai mare conferință internațională privind impozitarea din Republica Moldova TAXCON'23, aflată la ediția a 4-a, s-a desfășurat la Chișinău.

Directorul Serviciului Vamal și Înaltul Consilier al UE în domeniul politicii vamale și fiscal au participat în calitate de vorbitori în cadrul panelului „Administrarea vamală prin prisma noului Cod Vamal”, fiind punctate modificările aduse de noul Cod Vamal racordat la legislația UE și noile beneficii pentru mediul de afaceri, odată cu intrarea în vigoare a acestuia la 1 ianuarie 2024.

Elaborarea noului Cod Vamal reprezintă unul dintre angajamentele asumate pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și integrarea europeană, iar pe această cale conducerea Serviciului Vamal a mulțumit Uniunii Europene pentru asistența tehnică oferită la elaborarea noului Cod vamal și a Regulamentului de aplicare.

Directorul Serviciului Vamal a vorbit despre noutățile și facilitățile ce se vor regăsi în noul Cod Vamal, printre cele mai importante fiind enumerate simplificarea procedurilor vamale, excluderea taxelor pentru proceduri vamale, digitalizarea și automatizarea proceselor și excluderea mediului de hârtie, ceea ce va facilita schimburile comerciale și activitatea mediului de afaceri. Totodată, dl director a menționat și despre implementarea în curând a Noului Sistem Computerizat de Tranzit (NCTS), un alt instrument de facilitare a comerțului ce rezidă din angajamentele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...