37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Taţii cu patru şi mai mulţi copii ar putea fi asiguraţi medical de Guvern

Taţii cu patru şi mai mulţi copii ar putea fi asiguraţi medical de Guvern

06.02.2020384 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taţii, inclusiv cei adoptivi, care cresc şi educă patru şi mai mulţi copii ar putea fi asiguraţi medical de Guvern. Un proiect de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) a fost aprobat miercuri, 5 februarie, în cadrul şedinţei de Guvern.

Proiectul prevede că, pe lângă mame, şi taţii, inclusiv cei adoptivi, care cresc şi educă patru şi mai mulţi copii vor avea statut de asigurat pentru perioada în care cel puţin un copil are vârsta de până la 18 ani. Această reglementare va permite părinţilor să beneficieze în condiţii egale de statutul de persoană asigurată în sistemul AOAM.

Modificările respective au fost elaborate în vederea executării Hotărârii Curţii Constituţionale pentru controlul constituţionalităţii unor prevederi din Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală şi din Regulamentul privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul AOAM.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de modificare a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală urmează a fi adoptat de Parlament, iar pentru implementarea acesteia va fi necesară aducerea în concordanţă a unor acte normative cu legea respectivă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...