37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Tarifele preferențiale privind serviciile poștale au fost anulate

Tarifele preferențiale privind serviciile poștale au fost anulate

04.09.2021507 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la 1 septembrie curent, regulile privind stabilirea tarifelor pentru serviciile poștale au fost modificate, prețurile devenind liberalizate integral. Un proiect, în acest sens a fost aprobat, astăzi în ședința de Guvern.

Potrivit noilor prevederi, toți prestatorii de servicii poștale vor avea drepturi și obligațiuni egale, iar tarifele pentru serviciile poștale vor fi aplicate unic pe întreg teritoriul țării. De remarcat este faptul că până la 1 septembrie curent, furnizorul de serviciu poștal universal, Î.S. „Poșta Moldovei” a beneficiat de tarife preferențiale, ceilalți operatori poștali având obligația să stabilească un tarif de cel puțin 3 ori mai mare decât tariful preferențial.

Totodată, au fost aprobate cerințele minime privind amenajarea spațiilor oferite de furnizorii de servicii în locurile de schimb internațional al poștei. Astfel, furnizorii de servicii poștale vor putea să supună trimiterile poștale internaționale controlului vamal în spații amenajate conform unor cerințe, printre care marcarea cu panou ”Zona de control vamal” a spațiului delimitat de restul teritoriului, echipamente pentru manipularea mărfurilor în conformitate cu specificul trimiterilor poștale internaționale, terminale de introducere automată a datelor, sistem de supraveghere video etc.

Menționăm că din totalul de 57 furnizori de servicii poștale înregistrați în RM, doar 12 furnizori dispun de locuri de schimb internațional al poștei, cărora li se oferă o perioadă de 6 luni pentru amenajarea locurilor respective conform noilor cerințe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...