37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Subiectul tranzacțiilor cu așa numitele ”criptomonede” în Republica Moldova, discutat în cadrul Ministerului Finanțelor

Subiectul tranzacțiilor cu așa numitele ”criptomonede” în Republica Moldova, discutat în cadrul Ministerului Finanțelor

05.04.2019746 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Miercuri, 3 aprilie 2019 în cadrul Ministerului Finanțelor a avut loc o ședință, ce a vizat tranzacțiile cu așa numitele ”criptomonede”. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Justiției, Băncii Naționale a Moldovei, Inspectoratului General de Poliție, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și Serviciului Fiscal de Stat.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre situația curentă privind utilizarea și efectuarea tranzacțiilor cu așa numitele ”criptomonede” în Republica Moldova, riscurile aferente tranzacțiilor respective, experiența și abordarea internațională a fenomenului ”criptomonedelor”. Totodată, în cadrul discuțiilor s-au identificat potențiale soluții și măsuri necesare de întreprins în vederea reglementării fenomenului ”criptomonedei” în Republica Moldova, în scopul parvenirii și evitării riscurilor de evaziune fiscală, de spălare a banilor și finanțare a terorismului.

În final, reieșind din amploarea și impactul riscurilor și consecințelor negative aferente tranzacțiilor cu ”criptomonede”, Viorica Pricop, Secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor, a accentuat importanța intervenirii autorităților și instituțiilor de rigoare în vederea luării de atitudine și întreprinderii măsurilor ce se impun în raport cu fenomenul ”criptomonedei”, fapt ce ar asigura securitatea națională a Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...