37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SUA a menţinut taxele antidumping la importul de armătură din Moldova

SUA a menţinut taxele antidumping la importul de armătură din Moldova

21.11.2018751 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Washingtonul a refuzat să elimine taxa la importul de produse metalice din Moldova, Ucraina și din mai multe țări europene.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la mass-media străină, în urma celei de-a treia revizuiri pe cinci ani, Comisia pentru Comerț Internațional (US ITC) a menţinut taxele antidumping la importul de armătură din Belarus, China, Indonezia, Letonia, Moldova, Polonia și Ucraina.

Decizia este motivată de faptul că „anularea taxelor actuale poate duce la prejudicii materiale repetate în viitorul apropiat”. De aceea, taxele la importul de armătură rămân în vigoare. În special, nivelul taxelor antidumping la armătură, stabilite de Ministerul Comerțului al SUA, este de 114,53% pentru Belarus, 133% pentru China, 41,69% pentru Ucraina și 17,21% pentru Letonia. În același timp, cea mai mare taxă rămâne pentru Moldova – 232,86%.

Cea de-a treia revizuire a taxelor antidumping la armătura din Belarus, China, Indonezia, Letonia, Moldova, Polonia și Ucraina a început în iunie 2018. Acestea au fost introduse pentru prima dată în 2001, apoi au fost prelungite în 2007 și în 2013.

După cum a informat anterior INFOTAG, cel mai mare producător de laminate metalice, inclusiv armătură, în Moldova este Uzina Metalurgică Moldovenească, amplasată la Rîbniţa, aflată sub controlul autoproclamatei RMN. De asemenea, uzina este unul dintre principalii contribuabili ai Transnistriei și asigură aproximativ 40% din exporturile sale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...