37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Structura Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova, aprobată de Guvern

Structura Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova, aprobată de Guvern

01.10.2021621 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Cabinetul de miniștri a aprobat la data de 30 septembrie 2021, structura Clasificatorului ocupațiilor din Republica Moldova. Documentul prevede expunerea la feminin a ocupațiilor în Clasificator, conform propunerilor Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, precum și a recomandărilor instituțiilor europene privind asigurarea principiului egalității și echității între femei și bărbați.

De menționat, că denumirile ocupațiilor au fost expuse la feminin, doar în cazurile în care forma respectivă este atestată în sursele lexicografice. Denumirile de ocupații au fost clasificate în 10 grupe majore și 40 de subgrupe majore, 127 grupe minore și 433 de grupe de bază.

Clasificatorul ocupațiilor din Republica Moldova se aplică în toate domeniile de activitate economică și socială și este obligatoriu pentru toate autoritățile administrației publice centrale și locale, întreprinderile, organizațiile și instituțiile, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică, și alte persoane juridice și fizice care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, la completarea documentelor oficiale, ori de câte ori se cere indicarea ocupației.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...