37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile

Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile

31.03.2023107 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați.

Potrivit Premierului, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre care provocările de natură energetică, umanitară, socială și de securitate.

Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite, în continuare, dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Parlamentul a declarat stare de urgență la data de 24 februarie 2022, ținând cont de pericolul iminent la adresa securității naționale a Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...