37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Stabilitatea sectorului financiar-bancar și importanța păstrării independenței BNM, discutate în cadrul Consiliului de Asociere dintre Uniunea Europeană – Republica Moldova

Stabilitatea sectorului financiar-bancar și importanța păstrării independenței BNM, discutate în cadrul Consiliului de Asociere dintre Uniunea Europeană – Republica Moldova

02.11.2021141 views BNM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova reamintește importanța menținerii stabilității în sectorul financiar și bancar, dar și importanța păstrării independenței Băncii Naționale a Moldovei.

Acest lucru este menționat în Declarația comună de presă publicată în urma celei de-a șasea reuniuni a Consiliului.

„Capacitatea Băncii Naționale a Moldovei de a lua decizii asumate și neinfluențate au constituit o premisă esențială pentru succesul reformării din ultimii ani a sectorului bancar în Republica Moldova. De aceea, păstrarea independenței băncii centrale este vitală pentru a asigura în continuare stabilitatea financiară a țării noastre. Voi menționa că  importanța unei bănci centrale independente este consfințită în standardele internaționale din domeniu”, susține guvernatorul BNM.

De asemenea, Uniunea Europeană își reiterează angajamentul de a sprijini stabilizarea macroeconomică și financiară a Moldovei și și-a evidențiat disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova cu un nou program de asistență macrofinanciară, împreună cu un nou program al Fondului Monetar Internațional, ca urmare a reangajării Guvernului cu FMI.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...