37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sistemul electronic de achiziţii publice M-Tender: În jur de un miliard de lei va economisi anual statul

Sistemul electronic de achiziţii publice M-Tender: În jur de un miliard de lei va economisi anual statul

24.10.2018964 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În jur de un miliard de lei va economisi anual statul datorită sistemului electronic de achiziții publice M-Tender, lansat oficial săptămâna trecută. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul unui seminar al Organizației Mondiale a Comerțului în ţara noastră. Moldova este primul stat din regiune în care toate licitațiile de achiziții publice se vor desfăşura online.

"Toti au conditii egale de participare la licitatii. Avem o concurenta mai mare la licitatii si in felul asta reusim sa obtinem economii la achiizitii publice si reusim sa demonopolizam unele achizitii publice", a spus Octavian Armaşu, ministrul Finanţelor.

Datorită reformelor implementate, Moldovei a ajuns lider în regiune și este o ţară apreciată la nivel mondial.

"Nu este obligatoriu să fii o țară mare din componența Organizaţiei Mondiale a Comerţului ca să fii lider. Moldova nu este un stat mare, dar datorită conducerii țării și reprezentanților ei în OMC, e lider al OMC", a spus Alan Wolff, directorul general al OMC.

Experții internaționali îndeamnă ţările care au devenit recent membri ai OMC să urmeze exemplul Moldovei.

"În Kazahstan este un sistem analogic, dar el funcționează doar pentru achizițiile publice. Am înțeles că în Republica Moldova acest sistem de achiziții este folosit și în sectorul privat", a spus Nurken Kenez, ministrul Economiei din Kazahstan.

"Tadjikistan la fel dorește să implementeze sistemul electronic de achiziții publice, deoarece asta ne va permite să luptăm cu corupția și să creştem transparența", a spus Abubakr Satturov, reprezentant din Tadjikistan.

La forumul care va dura trei zile participă reprezentanți din 20 de țări membre ale Organizației Mondiale a Comerțului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...