37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sinteza lunii ianuarie: peste 1,2 miliarde de lei, încasate de vamă la bugetul de stat

Sinteza lunii ianuarie: peste 1,2 miliarde de lei, încasate de vamă la bugetul de stat

05.02.2019768 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna ianuarie a anului curent, constituie circa 1 mlrd 235 mil. lei, depășindu-se cifra de control cu peste 8,7 milioane lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 35 552.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 205 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 256 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 992 856 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 292 086 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 69 625 și respectiv, 43 817 de traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1 058 de solicitări de informații legate de vamă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...