37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sindicatele spun că COVID-19 trebuie să fie declarată boală profesională

Sindicatele spun că COVID-19 trebuie să fie declarată boală profesională

25.05.2021210 views Bizlaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sindicatele spun că COVID-19 este necesar să fie declarată boală profesională. Totodată, din sursele bugetului CNAM trebuie să fie alocate pentru anul viitor surse pentru reabilitarea persoanelor care au fost bolnavi de COVID-19. Declarația se conține într-un comunicat de presă emis privind reuniunea Comisiei de Femei a Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

Sindicatele spun că pandemia a lăsat amprenta în toate ramurile economiei naționale. În unele ramuri au fost înregistrate restanțe salariale, disponibilizări, șomaj tehnic, carențe în ceea ce privește asigurarea securității și sănătății în muncă.

În toată această perioadă, organizațiile sindicale, spun că de comun cu administrația instituțiilor au identificat soluții pentru a fi respectate drepturile și interesele salariaților, prin organizarea muncii la distanță, salarizarea angajaților, respectarea normelor de sănătate publică, susținerea salariaților afectați de COVID-19.

Comisia de Femei este o structură a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, care are drept scop protejarea drepturilor profesionale, economice şi sociale ale femeilor membre de sindicat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...