37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Sindicatele cer autorităților să majoreze bugetul pentru eliminarea factorilor care pot cauza boli profesionale

Sindicatele cer autorităților să majoreze bugetul pentru eliminarea factorilor care pot cauza boli profesionale

18.06.2019533 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sindicatele cer autorităților să majoreze resursele alocate pentru eliminarea factorilor care pot duce la apariția și dezvoltarea bolilor profesionale, dar și pentru profilaxia acestora. Totodată, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) vrea sporirea activităților desfășurate de organizațiile de control în această direcție implementarea standardelor internaționale în domeniu. Subiectul a fost discutat în cadrul unui seminar privind femeilor la locul de muncă.

În același timp, potrivit informațiilor publicate, CNSM va insista în continuare ca țara noastră să ratifice Convenția privind serviciile de sănătate ocupațională a Organizației Internaționale a Muncii. Potrivit sindicatelor, această măsură va contribui la o mai bună protecție socială a populației.

Conform datelor prezentate de reprezentații Laboratorului privind controlul factorilor de risc din cadrul Inspectoratului Muncii al Sindicatelor, în perioada iunie 2017-iunie 2019 au fost efectuate măsurări a factorilor de risc la locul de muncă în cadrul a 164 de unități economice. În unele cazuri au depistate abateri de la normele în domeniul securității și sănătății în muncă, fapt care pune în pericol sănătatea salariaților.

În cadrul întrunirii, sindicaliștii au discutat și despre modificările privind Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), privind calculul și plata indemnizației de incapacitate temporară de muncă, calcularea indemnizațiilor de asigurări sociale, care intră în vigoare din 1 iulie.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...