37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SIA „CISI” – Validarea documentelor în cadrul sistemului se efectuează automat cu data expedierii

SIA „CISI” – Validarea documentelor în cadrul sistemului se efectuează automat cu data expedierii

01.03.2023310 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează că, după expedierea documentelor spre acceptare, în cadrul SIA „Colectarea informațiilor din surse indirecte” se efectuează procedura de validare automată a acestora.

Validarea documentelor este un proces automat și poate dura de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de volumul de documente expediate sau câte documente în sistem sunt în procesare. La etapa actuală, reieșind din capacitatea mare de informație prezentată de către raportori, validarea documentelor se va desfășura pe parcursul a mai multor zile.
În context, este important de menționat că, informația va fi acceptată conform datei când a fost expediată în cadrul sistemului, care va putea fi vizualizată ulterior în Recipisă.
Pentru a afișa Recipisa documentului acceptat, se vor efectua pășii următori:

  • Pasul 1: Din profilul paginii principale, accesați compartimentul „Acceptate”.
  • Pasul 2: Din lista înregistrărilor selectați înregistrarea documentului acceptat pentru care doriți să afișați recipisa (un click pe înregistrarea documentului din listă pentru selecție).
  • Pasul 3: În bara de meniu al listei se accesează butonul „Afișează recipisă”

Sesizările cu privire la deficiențele tehnice întâmpinate în cadrul utilizării serviciilor fiscale electronice se vor comunica prin intermediul poştei electronice (e-mail: asistenta@sfs.md) sau telefonic la Centrul de Unic de Apel al SFS – 080001525 (apel gratuit).

La fel puteți apela numărele de telefon ale Direcției organizare deservire fiscală din cadrul Direcției generale deservire fiscală: 022 823390, 0298 27834, 0231 52285.

Autoritatea fiscală reamintește că, Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat a activat în zilele de sâmbătă și duminică, în perioada 25-26 februarie 2023, pentru a oferi suportul necesar contribuabililor  în procesul de prezentare a declarațiilor fiscale.

IMPORTANT!!!
Potrivit prevederilor Codului fiscal (art. 240 lit. d)), procedura de examinare a cazului de încălcare fiscală nu poate fi iniţiată dacă încălcarea ce ţine de utilizarea serviciilor fiscale electronice a fost determinată de o defecţiune tehnică ce nu depinde de voinţa contribuabilului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...