37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS va participa la elaborarea Strategiei de prevenire şi combatere a spălării banilor

SFS va participa la elaborarea Strategiei de prevenire şi combatere a spălării banilor

14.09.2018897 views Monitorul Fisc.md
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței din 12 septembrie curent, Lista autorităţilor şi instituţiilor reprezentate în Grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei naţionale de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului pentru anii 2019-2023, în care vor fi incluși reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal, Ministerului Finanţelor, Consiliului de supraveghere publică a auditului și ai Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare.

De asemenea, în Grupul de lucru se vor regăsi reprezentanți ai Băncii Naţionale, Serviciului Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor, Centrului Naţional Anticorupţie, Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Agenţiei Servicii Publice, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, Biroului Naţional de Statistică, Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării, Camerei Notariale, Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Totodată, la elaborarea documentului vor participa ministerele Afacerilor Interne, Afacerilor Externe şi Integrării Europene și cel al Justiţiei.

Grupul de lucru va analiza situaţia curentă în domeniul prevenirii şi combaterii spălării banilor şi finanţării terorismului, va elabora propuneri pentru a fi incluse în proiectul Strategiei, precum și va formula propuneri de modificare a cadrului normativ național în vederea ajustării acestuia la standardele internaționale, care vor fi incluse în proiectul Strategiei menționate.

Scopul Strategiei constă în dezvoltarea unui sistem național eficient de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului conform standardelor internaționale în domeniu. Prima Strategie în domeniu a fost adoptată în 2007, cu un plan de acțiuni pentru o perioadă de trei ani.

Totodată, Serviciul Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor, în baza propunerilor înaintate de către Grupul de lucru, va definitiva, până la 31 decembrie 2018, proiectul Strategiei naţionale în domeniu pentru anii 2019-2023.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...