37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS va monitoriza corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante

SFS va monitoriza corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante

21.03.2020304 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat, ca urmare a sesizărilor recepționate de la cetățeni cu privire la majorarea ilegală a prețurilor, comunică că în continuare va asigura monitorizarea corectitudinii formării acestora la produsele social importante.

În acest context, agenții economici sunt atenționați despre obligația respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 774 din 20.06.2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante.

Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 845 din 03 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat și întreprinderi - Veniturile ilicite obţinute de agenţii economici prin exagerarea costului producţiei, preţului de vînzare al mărfii, al bunurilor, rentabilităţii, adaosului comercial, volumului de lucrări efectuate în construcţii şi tarifelor la serviciile prestate, nerespectîndu-se actele normative care reglementează formarea şi aplicarea preţurilor, precum şi amenzile aplicate în cuantum echivalent acestor venituri se percep la bugetul de stat.

P.S. Serviciul Fiscal de Stat face parte din grupul de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...