37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS reiterează angajamentul de a continua implementarea reformelor pentru îmbunătățirea administrării fiscale

SFS reiterează angajamentul de a continua implementarea reformelor pentru îmbunătățirea administrării fiscale

15.10.2021186 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează că, Grupul Băncii Mondiale a decis stoparea publicării rapoartelor ,,Doing Business” (Mediul de afaceri). Anunțul a fost publicat la data de 16 septembrie 2021 pe pagina oficială ,,Doing Business”.

Anterior, în urma raportării, în anul 2020, a unor neregularități în date, Grupul Băncii Mondiale a amânat publicarea raportului „Doing Business 2021” și a inițiat măsuri de revizuire, fiind realizate audituri interne și externe. De asemenea, au fost publicate rezultatele anchetei independente realizate de firma de avocatură WilmerHale.

Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat pe parcursul anilor evoluția Republicii Moldova în acest clasament internațional, în special pe domeniul ,,Paying taxes” (Plata impozitelor). Astfel, la capitolul ”Plata impozitelor”, Republica Moldova a avansat de pe poziția 95 în raportul ,,Doing business 2014” pe poziția 33 în raportul ,,Doing Business 2020”.

În pofida deciziei Grupului Băncii Mondiale de anulare a evaluării și publicării rapoartelor ,,Doing Business”, Serviciul Fiscal de Stat reiterează angajamentul de a continua implementarea reformelor pentru îmbunătățirea administrării fiscale, care vor contribui la crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor.

Doing Business este un raport-clasament al Băncii Mondiale care se publică anual. Acesta cuprinde 190 de țări și studiază 10 aspecte cruciale în desfășurarea afacerilor (înregistrarea afacerii, obținerea autorizațiilor de construcție, conectarea la sistemul de alimentare cu energie electrică, înregistrarea bunurilor, accesibilitatea creditelor, protecția acționarilor minoritari, plata impozitelor, comerțul internațional, executarea contractelor, recunoașterea insolvenței).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...