37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS recomandă contribuabililor să comunice despre deschiderea contului bancar în străinătate

SFS recomandă contribuabililor să comunice despre deschiderea contului bancar în străinătate

22.12.2021357 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deschiderea piețelor externe de desfacere constituie pentru contribuabilii rezidenți o oportunitate de diversificare a activității, de majorare a rentabilității, cât și de formare a unui registru de clientelă internațională, cu mari oportunități de dezvoltare. Pentru realizarea obiectivelor și proiectelor respective, contribuabilii adesea optează pentru deschiderea conturilor bancare în străinătate, fapt care facilitează organizarea și dezvoltarea activității de întreprinzător.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat reamintește tuturor contribuabililor (orice persoană juridică, orice întreprinzător individual, orice gospodărie ţărănească sau orice persoană fizică care desfăşoară activitate de întreprinzător sau practică activitate profesională) despre obligația de a comunica autorității fiscale înregistrarea contului deschis în străinătate.

Acest lucru se va efectua în termen de 15 zile de la data deschiderii contului bancar, în corespundere cu prevederile Codului fiscal. Drept confirmare a înregistrării contului, Serviciul Fiscal de Stat eliberează contribuabilului, în termen de 3 zile, un certificat de confirmare.

Totodată, schimbul de informații între instituțiile statului constituie unul din principalele instrumente ce stau la identificarea contribuabililor care intenționează sau deja au admis nerespectarea legislației în vigoare, inclusiv prin necomunicarea deschiderii conturilor bancare. 

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să comunice faptul deschiderii conturilor bancare în străinătate, astfel încât să fie evitate cazurile de conformare forțată, și respectiv aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...