37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   SFS participă la schimbul de informații de nivel internațional în cadrul Forumului Global al OCDE. Vezi subiectul

SFS participă la schimbul de informații de nivel internațional în cadrul Forumului Global al OCDE. Vezi subiectul

24.05.2018605 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 23-25 mai curent, Serviciul Fiscal de Stat găzduiește reprezentanții Secretariatului Forumului Global privind Transparența și Schimbul de Informații în scopuri fiscale (OCDE). Vizita înalților delegați ai instituției – dna Anzhela Cedelle, consultant în politica fiscală și Cristine Fox, expert în managementul securității informaționale – are drept scop evaluarea preliminară a legislației și a procedurilor privind protecția și confidențialitatea datelor în cadrul schimbului de informații fiscale cu administrațiile fiscale străine.

Prima ședință a avut loc ieri, în sediul SFS, fiind inaugurată de directorul Serghei Pușcuța.

Pe lângă Serviciul Fiscal de Stat, la întrevederile cu delegația OCDE mai participă și oficiali din cadrul altor instituții publice, precum: Banca Națională a Moldovei, Agenția Servicii Publice, Ministerul Finanțelor, Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor al CNA.

Ideile de bază ce vor fi examinate în cadrul reuniunilor se vor referi la importanța apartenenței Republicii Moldova la Forumul Global al OCDE, beneficiile transparenței fiscale și ale schimbului de informații, prioritățile și obiectivele Republicii Moldova în domeniul transparenței fiscale și schimbului de informații.

De asemenea, participanții vor discuta despre cadrul legal internațional în domeniu: acorduri existente și negociate, politica privind schimbul de informații și interpretarea instrumentelor pentru schimbul de informații. Totodată, pe agendă sunt preconizate ședințe de lucru cu diverse subdiviziuni ale SFS. Drept tematică pentru dezbateri servesc: disponibilitatea informațiilor - proprietatea legală și identitatea; beneficiari efectivi; evidența contabilă și bancară; accesul autorităților fiscale la informațiile privind proprietatea, contabile și bancare, schimb de informații în practică, schimbul automat de informații privind conturile financiare - confidențialitate și protecția datelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...